Iti punem la dispozitie lenjerii de pat traditionale cu care poti decora superb un interior rustic. Pe langa functionalitate si materialele de cea mai buna calitate, genul acesta de lenjerie este cea mai buna optiune pentru tine in momentul in care te decizi sa iti faci un dormitor rustic. Iti oferim mai multe sfaturi si sugestii pentru un astfel de stil de design interior.

Lenjerii de pat traditionale - sfaturi utile

Traditia asa cum a fost mostenita inseamna chiar transmiterea continua a continutului cultural prin istorie. Patrimoniul intangibil reprezentat de traditie este identitatea comunitatii umane care traieste intr-un anumit loc. Nimeni nu poate sa schimbe traditia pentru ca ea va ramane mereu la fel. In mod absolut traditia este memoria si constiinta poporului si este o datorie a fiecarei persoane sa o transmita mai departe si sa o imbogateasca. Fara traditie se spune ca nu exista viitor.

Chiar daca traim intr-o lume tot mai moderna si mai tehnologizata, nu ar trebui sa trecem cu vederea nici nevoia de exprimare si patriotismul in toate formele lui. Folclorul romanesc si numarul total de creatii artistice, muzicale, literare sau plastice, obiceiurile si traditiile populare sunt o sursa de inspiratie inepuizabila. Pentru ca toate acestea sunt bogate si diversificate si pline de simboluri impatimitii motivelor traditionale aleg sa expuna astfel de elemente in interiorul caselor lor.

Stilul traditional romanesc este special pentru autenticitatea sa si pentru valorile promovate si descrie in general relatia dintre om si natura sau dintre om si supranatural, fiind presarat cu o abundenta de motive decorative pline de simboluri si semnificatii precrestine. Stilul nostru traditional este o invitatie pentru a descoperi povestile si tainele personajelor care anima spatiile caselor taranesti inca din cele mai vechi timpuri.

Casele realizate in stil traditional romanesc sunt un loc sacru iar stilul de amenajare este pana in prezent unul misterios si plin de farmec. Chiar si prezentul sufocat de tehnlogie, minimalism sau modernism poate face loc elementelor traditionale. Un spatiu unde traditionalul si modernul se combina in simetrie perfecta ingaduie inclusiv revitalizarea traditiei si adaptarea sa la confortul si la nevoile pe care viata actuala le are.

La fel ca si in cazul designului vestimentar, amenjarile interioare mizeaza pe surse de inspiratie folclorica foarte bine orientate si mereu viabile cum ar fi motivele traditionale romanesti si materialele naturale. Acestea pot fi reinterpretate si amplasate in contexte favorabile si unice astfel incat sa scoata orice interior in evidenta. Un obiect cu motive traditionale romanesti, fie ca este un prosop de baie sau de bucatarie, un stergar sau o lenjerie brodata manual, se va transforma in punctul focal al incaperii, va da caldura interioarelor si va crea acel sentiment de liniste si pace in interior. In plus toate aceste obiecte sunt facute din materiale naturale care ofera confort si sunt benefice pentru sanatate.