Nu ezita sa ne contactezi atunci cand ai nevoie de prosoape personalizate si le vom face pe cele mai bune pentru tine conform solicitarilor. In continuare isi oferim mai multe sfaturi utile despre modul optim in care poti alege materialul pentru prosoape astfel incat sa iei cea mai buna decizie.

Prosoape personalizate - cum alegi corect materialul

Materialul poate fi din bumbac, vascoza sau modal. La randul sau bumbacul este de mai multe tipuri si anume egiptean, pima, supima si rusesc, microbumbac, bumbac brazilian si organic.

Bumbacul egiptean este cel mai bun material in sensul acesta. Are o capacitate de absorbtie foarte buna si este rezistent avand o textura plusata si placuta la atingere. Se obtine din bumbac cu fibra lunga de 30 sau 36 mm cultivata in valea nilului.

Bumbacul pima este un material de cea mai buna calitate si este fabricat din sortimentele cu fibra lunga de peste 30 mm lungime cultivat in sud vestul SUA. Acesta are aproximativ acelasi calitati ca si bumbacul egiptean si este foarte moale si absorbant.

Bumbacul supima sau pima superior este obtinut din plante hibrid intre bumbac pima si bumbac egiptean care produce fibre mai lungi de peste 37 mm si mai groase din care se tes prosoape de cea mai buna calitate.

Bumbacul turcesc se obtine din planta de bumbac cu fibre lungi cultivata exclusiv in Turcia si este apreciat pentru rezistenta crescuta si luciul materialului obtinut in urma prelucrarii sale.

Bumbacul brazilian se cultiva in America de Sud si are lungimea fibrelor de 25 – 30 mm. Nu este foarte pufos insa este apreciat de utilizatorii care au un buget mai redus. Alte doua tipuri de astfel de materiale sunt microbumbacul care este de cea mai buna calitate si are fibre lungi fiind deseori cultivat in India si bumbacul organic foarte popular printre ecologisti deoarece nu are pesticide si fertilizatori implicati in procesul de crestere. Lungimea, grosimea si rezistenta lor este similara cu variantele non organice.

Vascoza este de asemenea o fibra sintetica produsa din bambus cu o textura naturala matasoasa care ii creste cu mult capacitatea de absorbtie. Este tesuta alaturi de fibrele din bumbac. Modalul este de asemenea un material de provenienta sintetica si este produs din fibre naturale cum ar fi fagul. Materialul este moale si flexibil.

In cazul materialelor pieptanate, asa cum spune si denumirea lor, firul se obtine prin pieptanarea materialului pentru ca fibrele scurte sa poata fi eliminate. De asemenea se elimina si fibrele inegale si raman in urma doar materiale drepte si lungi care dau o putere si o textura buna prosoapelor. Aceste sortimente sunt durabile in conditii de uzura intensa si sunt de cele mai multe ori cautate de administratorii de hoteluri.