Producem draperii si perdele Suceava si va oferim cele mai bune preturi pentru produse realizate din materiale de cea mai buna calitate. In continuare va oferim mai multe sfaturi cu privire la alegerea draperiilor si perdelelor.

Cand vine vorba despre decoratiuni textile fiecare proprietar de casa trebuie sa se confrunte cu luarea unei decizii pentru ca acestea sa se asorteze perfect. Aspectul luminii naturale si al ferestrelor conteaza foarte mult. De ce spunem asta? Pentru ca ne place sa ne gandim ca ferestrele sunt ochii casei. Folosind o comparatie simpla, cu make-up-ul feminin, cum ar trebui sa arate ochii casei tale?

Draperii si perdele Suceava - sfaturi utile pentru alegerea perdelelor si draperiilor

Ce efect iti doresti sa dai camerei? Mergand pe drumul acesta cu siguranta vei ajunge mai repede la o solutie de decorare foarte placuta si buna decat daca te stresezi doar pe culorile care trebuie sa fie asortate. Pentru a fi mai expliciti, iti oferim o lista de sugestii pe baza efectelor de luminozitate pe care ar trebui sa le obtii. Sunt mai multe astfel de solutii pe care le poti materializa cumparand perdele si draperii gata confectionate sau materiale care initial nu iti spun mai nimic, dar care pot avea un efect superb. 

Camerele mici sunt evident mai greu de aranjat astfel incat sa fie mult mai luminoase. Secretul sta in a crea un efect vizual cu draperiile si perdelele in functie de forma ferestrei. Cu cat geamurile sunt mai mari si mai libere cu atat ferestrele vor parea mai mari si camera va fi mai spatioasa. Se pot face combinatii intre storuri si rulouri cu draperii. Nu este neaparat necesar sa ramana reteta cu perdele si draperii ci sa te orientezi in functie de tipul si forma ferestrei, dar si in functie de modul de actionare. Ideea este sa arate foare bine si sa iti fie usor sa le intretii. Conteaza de asemenea sa poti inchide si deschide ferestrele repede, fara foarte multe complicatii.

In camerele mici se pot folosi storurile deschise la culoare amplasate pe suprafata geamului pentru ca lumina sa poata patrunde prin ele. Practic, draperiile se vor suprapune putin peste ramele verticale ale ferestrelor si ele vor parea mai mari. Este ca si cand dupa draperie ferestrele ar continua. Daca ochiul nu poate vedea din prima ramele de la ferestre si modul in care ferestrele sunt incadrate, iluzia optica va fi alta si va parea ca suprafata ferestrei este mai mare. Lungimea draperiilor si perdelelor subliniaza inaltimea camerei, dar si inaltimea ferestrei deci efectul vizual va fi de supradimensionare a geamurilor.

Cand nu vrei ca geamurile sa ramana libere si ai nevoie de o protectie solara este bine sa folosesti draperii in culori inchise in combinatie cu perdele albe transparente. Secretul in acest sens sta si in tesatura si in textura materialului. Cu cat materialele sunt mai mate si mai natruale, cum sunt inutl sau bumbacul, cu atat efectul de mat va da o impresie de profunzime a spatiului. Exista si materiale mate dar acestea lasa lumina sa treaca prin ele si nu ar trebui sa te orientezi doar dupa voaluri cand vine vorba de perdele pentru ca acestea au iesit de ceva vreme din trenduri.