Dome Negruser este un producator de draperii Suceava, dar si de perdele, lenjerii sau obiecte vestimentare traditionale. Ne respectam clientii si folosim cele mai bune materiale. In continuare va oferim mai multe sfaturi si sugestii pentru a alege corect draperiile in functie de cele mai importante aspecte.

Draperiile si perdelele trebuie sa fie alese in functie de culorile din camera. Ele completeaza spatiul si alegerea este importanta, deci trebuie tratata ca atare. Culorile trebuie sa tina cont de cromatica generala iar in acest sens se vor lua in calcul peretii si mobila.

Draperii Suceava - cum iti alegi cele mai bune draperii pentru interiorul tau?

Tinand cont de schema cromatica aleasa pentru camera sunt mai multe sfaturi pentru alegerea corecta a draperiilor si perdelelor. In primul rand conteaza foarte mult ca peretele cu fereastra sa ramana liber pentru a crea ideea unui spatiu mai mare. In camerele mici sunt recomandate perdelele fine care abia se vad, in culori deschise si draperiile cu aproximativ doua nuante mai inchise decat perdelele. Pentru spatiile mari se pot alege culori inchise, combinatia de perdea simpla fina crem cu draperii grele mov pare a fi o alegere excelenta pentru o sufragerie.

Draperii Suceava - sfaturi utile

Perdelele si draperiile trebuie sa urmareasca linia intregii incaperi iar materialele trebuie sa se potriveasca, nuantele trebuie sa fie apropiate sau sa faca un contrast frumos. Cele pentru dormitor vor trebui sa dea un aer intim incaperii si te poti gandi la draperii de bumbac si la perdele din materiale moi si fine. 

Draperiile din bucatarie ar trebui sa aiba culori deschise pentru ca bucataria este de obicei locul in care se aduna familia si este un spatiu care are nevoie de lumina. Pentru bucatarie cele mai frumaoase draperii sunt cele crete si scurte din material gros cu flori sau dungi. In loc de perdea se poate opta si pentru jaluzele mate.

In sufragerie perdelele si draperiile ar trebui sa fie deschise in special atunci cand exista flori la ferastra. Sunt in trend acum perdelele transparente albe si draperiile care acopera numai partea de sus a ferestrelor si lateralele lasand privelistea sa se vada frumos. Acestea sunt ca niste esarfe si vor da un aer romantic incaperii.

Daca de exemplu, in camera exista un covor albastru inchis si accesorii crem, atunci o alegere buna pentru geamuri ar fi alb galbui, crem sau bej. Aceste culori neutre sunt placute in special in spatiile in care vor intra musafirii sau acolo unde este nevoie de o cantitate mai mare de lumina. In cazul in care alegi culori neutre si cateva pete de culoare intensa in camera, fereastra ar trebui sa fie cat mai libera si culorile din jurul ei cat mai deschise.

Daca in dormitor a fost utilizat stilul vintage si domina culorile deschise, se poate contrasta totul cu draperii in culori inchise. Caramiziul si portocaliul sunt culori calde si linistitoare, perfecte pentru dormitoarele moderne. De asemenea, o alta culoare care poate genera contraste in dormitoarele albe este mov deschis sau lila. 

Te poti orienta de asemenea si pentru combinatii alb negru, si poti infrumuseta camerele albe cu accesorii negre. O draperie in dungi alb negru sau cu pete negre va fi perfecta in sensul acesta.