Daca te intrebi de ce trebuie sa folosesti lenjerii de pat brodate si de ce ar fi bine sa incluzi stilul traditional in casa ta iti oferim mai multe informatii despre ce inseamna decor rustic si despre beneficiile pe care acesta ti le poate cu siguranta aduce. Nu este greu sa ai un interior rustic si cu siguranta vei fi mandru de realizarea ta dupa ce vei reusi sa il conturezi.

Lenjerii de pat brodate - avantaje

Cu siguranta ca de la mobila, podea, pereti si chiar obiecte si decoratiuni interioare, folclorul autohton iti pune la dispozitie o mosternire uriasa plina de traditii, simboluri stravechi si motive iar ideea de baza nu este sa creezi o amenajare suta la suta traditionala demna de un muzeu al satului ci sa aduceti in acelasi timp in mod armonios elementele traditionale moderne care sa se puna in valoare reciproc si sa ajute la formarea unui ambient cat mai unitar. Obiectele originale cum sunt stergarele, covoarele, lenjeriile brodate sau sobele, placile de teracota si piesele de mobilier sunt adevarate bijuterii.

Mobila in stil traditional cum sunt scaunelele cu trei picioare, presurile tesute la razboi sau cuverturile sunt combinatii de culoare si texturi foarte bune. Stergarele albe care au broderii superbe, pernele cu rol decorativ si vasele de lut, cosurile confectionate din rachita si vasele pictate sunt toate elemente ce tin de folclor si care se vor integra perfect intr-o amenajare rustica. Multe dintre ele sunt transmise din generatie in generatie sub forma de zestre si sunt foarte bune atat pentru interioarele traditionale cat si pentru cele care au o atmosfera mai moderna.

Daca nu ti ai propus o renovare completa in care sa acoperi tavanul si peretii cu lemn poti sa folosesti mai multe piese de mobilier masiv sau brut care sunt sculptate avand simboluri traditionale ca motive pe care puteti sa le cumparati din targurile cu produse autentice si pe care puteti sa le obtineti prin restaurarea celor vechi cum ar fi un bufet al bunicii sau un cufar pe care il gasiti in casa de la tara.

Pentru a rapita mobilierul poti folosit textile brodate manual cu ornamente traditionale dar trebuie sa tii cont ca aceste elemente sunt foarte puternice din punct de vedere vizual si sa nu puneti o cantitate foarte mare de imprimeuri si broderii in acelasi loc pentru ca totul poate deveni mult prea incarcat. Puteti utiliza textile din materiale naturale cum sunt bumbacul, tricotul sau inul pe care le gasiti in prosoape, cuverturi si paturi sau draperii. Fetele de perna si lenjeria pentru apt sau chiar fetele de masa sunt crosetate pe margini si au motive traditionale.