Lenjerii de pat copii Suceava - Alegerea corecta a lenjeriei de pat, a pernei sau a saltelei de patut va spori confortul copilului pe timpul noptii, ii va proteja sanatatea si ii asigura somnul linistit si odihnitor.

Cel mai important aspect ce trebuie sa fie urmarit in cumpararea lenjeriei de pat este siguranta pe care acesta o ofera copiilor, asigurata de materiale organice, dimensiuni adecvate sau de vopsele naturale utilizate in colorarea lenjeriei.

Lenjeriile de pat foarte mari cresc riscul de sufocare in cazul bebelusilor iar materialele sintetice predispun copilul la alergii si alte afectiuni severe ale pielii.

Lenjerii de pat copii Suceava - realizate din cel mai bun material

Materialele din care se realizeaza lenjeria de pat trebuie sa aiba cea mai buna calitate si sa fie 100% naturale in asa fel incat sa fie prietenoase cu pielea sensibila a copilului. Cele din textile organice sau din textile ecologice sunt mai recomandate pentru varste mici deoarece nu contin substante chimice sintetice care sa genereze alergii, eczeme si iritatii sau cancer in urma expunerii indelungate a pielii.

Tesaturile eco au un pret mai mare in general, dar investitia merita cu siguranta pentru ca rezista foarte bine in timp. Bumbacul este unul dintre cele mai populare si mai accesibile materiale naturale care pot fi alese pentru lenjeria de pat a copilului. In plus, acest material este hipoalergenic si poate sa fie folosit si in cazul copiilor care au sensibilitate crescuta. Nu este suficient ca pe eticheta sa scrie bumbac pentru ca o lenjerie sa fie sigura pentru sanatatea copilului.

Sunt si produse realizate din bumbac modificat genetic sau care a fost tratat industrial si care nu sunt sanatoase asa cum se intampla in cazul celor ecologice. Este foarte important ca pe eticheta sa fie informatia conform careia bumbacul este organic, natural si netratat.

Cearceaful reprezinta o piesa de lenjerie ce trebuie masurata si analizata cu atentie inainte de a fi cumparata. Cele cu elastic sunt variante mai sigure si mai bune pentru ca se vor fixa in mod corespunzator pe suprafata saltelei si nu aluneca in urma miscarilor copiilor pe timpul noptii. Astfel va scadea si riscul de sufocare.

Lenjerii de pat copii Suceava - cele mai bune lenjerii pentru bebelusi

Bebelusii se misca mult si lenjeria implica riscul ca acestia sa se sufoce atunci cand isi trag lenjeria peste cap in timpul noptii si nu mai respira corect. De aceea, este recomandat ca bebelusii sa doarma in sacul de dormit special pentru varsta aceasta si pentru a elimina nevoia unei paturici si pericolul de asfixiere pe care piesa aceasta il ridica in ceea ce priveste sanatatea micutilor.

Lenjeriile pentru copii trebuie sa fie vesele si interesante, imprimate cu imagini atractive. Chiar daca genul acesta de modele sunt foarte frumoase ele pot deveni periculoase pentru copii atunci cand sunt vopsite utilizand substante chimice toxice care pot sa irite sau sa predispuna pielea la mai multe afectiuni cum sunt dermatitele, alergiile si eczemele. De aceea se recomanda utilizarea lenjeriilor din materiale cat mai naturale vopsite cu substante nontoxice.