Atunci cand esti in cautare de lenjerii de pat de calitate iti recomandam sa tii cont de informatiile de mai jos. Fibrele de bumbac lungi de exemplu sunt cele care fac ca o tesatura sa fie mai puternica si sa sa isi mentina forma si culorile mai mult timp.

Lenjerii de pat de calitate - sfaturi utile

Fibrele mai lungi ale bumbacului Supima ii confera o rezistenta exceptionala, care permite ca lenjeriile produse din acesta sa fie mai matasose, mai fine si mai usoare. Rezultatul este o tesatura de exceptie, de cea mai buna calitate.

Se intelege ca atunci cand se combina doua fibre superioare, acestea vor produce cea mai buna calitate a tesaturilor. Acest lucru este cu siguranta adevarat atunci cand se amesteca bumbacul Supima cu Tencel, cel din urma material fiind sursa celor mai bune lenjerii de pat. Paturile create dintr-o combinatie de bumbac Supima de 60% si Tencel de 40% au ca rezultat lenjerii care au cele mai bune calitati ale ambelor fibre.

Supima adauga tesaturii bumbacul durabil, de inalta calitate si cu numeroase alte beneficii. Nu numai ca acest bumbac rezista la umiditate si lasa pielea sa respire, dar este cunoscut si pentru absorbtia de umiditate, impreuna cu capacitatea sa de a ramane racoros in timpul noptilor calde.

Asociatia Supima reglementeaza strict bumbacul Pima pentru a fi numit bumbac Supima. Bumbacul Supima a fost verificat pentru autenticitatea sa, astfel incat sa poata fi folosit pentru calitatile superioare ale bumbacului Pima. Bumbacul Supima controlat strict nu are fibre de slaba calitate sau fibre scurte in compozitie. O cerinta suplimentara pentru certificarea Supima este aceea de a cultiva bumbacul in SUA.

Bumbacul Pima este considerat Supima numai dupa ce a intrunit premisele de calitate intense si se verifica ca este preluat dintr-un lant de aprovizionare din S.U.A. Adaugati la calitatile uimitoare ale tesaturilor de la Supima faptul ca bumbacul este prietenos cu mediul inconjurator ca o resursa regenerabila din punct de vedere ecologic.

Lyocell este fibra care alcatuieste marca Tencel. Fibra, din miez de lemn, se situeaza undeva intre natural si artificial. Desi este obtinuta din materiale complet naturale, se foloseste un proces de nanotehnologie pentru a transforma resursele organice in tesaturi.

Fibrele hidrofile permit ca tesatura Tencel sa aiba o capacitate mai mare de reglare a temperaturii si o absorbtie de umiditate care o face sa respire, fiind mai moale, precum si rezistenta la contractie si sifonare. Structura fibrelor Tencel permite tesaturii sa se simta moale si blanda pe pielea sensibila. In plus, Tencel detine proprietati hipoalergenice naturale. Fara nicio substanta chimica, umiditatea este mentinuta in interiorul fiecarei fibre, reducand astfel cresterea bacteriilor cauzata de umiditate.