Lenjerii pat Suceava - Cele mai bune lenjerii de pat sunt alese in functie de dimensiunea patului si a pilotei si pernelor pe care le imbraca. In cazul in care sunt mai multe dimensiuni de pat indicat este sa se aleaga pentru fiecare pat in parte lenjeria potrivita. Cel mai bun exemplu este lenjeria de pat pentru copii, unde patul si pilota sunt mai mici.

Lenjerii de pat Suceava - sfaturi utile pentru alegerea lenjeriilor de pat

Cele mai comune paturi au dimensiuni standard si lenjeria se cumpara foarte usor. Daca ai insa un pat facut la comanda trebuie sa stii si ce dimensiuni are si sa alegi cea mai buna lenjerie pentru el.

Cearceaful de pat trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a permite incadrarea saltelei. Un cearceaf mic se va mototoli pe timpul noptii si nu va ramane sub saltea.

Cearceaful pentru pilota va trebui sa fie si el mai mare decat pilota dar nu mult. Acesta trebuie sa aiba cativa centimetrii in plus pentru a permite introducerea pilotei si asezarea sa in cearceaf.

Fetele de perna ar trebui sa fie cu aproximativ 4-6 cm mai mari comparativ cu pernele pentru a nu sta inghesuite. Pernele care sunt stranse in fata de perna afecteaza calitatea somnului.

Iti recomandam sa alegi lenjerii de pat care au o calitate superioara, facute din materiale bune, cu cusaturi rezistente si finisaje foarte estetice. Daca vrei sa te asiguri ca asternuturile de pat rezista suficient de mult tot ce trebuie sa faci este sa cumperi lenjerii care au cusaturi duble si foarte rezistente. De asemenea, finisajele cusaturilor trebuie sa fie foarte frumos lucrate, fara resturi de material si ate care ies din cusaturi.

Daca alegi o lenjerie de pat care are un cearceaf cu elastic atunci iti recomandam sa te asiguri ca elasticul poate fi pus de jur imprejurul cearceafului. Elasticul nu trebuie sa fie intrerupt pentru ca lenjeria nu va adera corect la saltea.

Culorile si imprimeurile alese pentru lenjeria de pat se cumpara in functie de preferinetele personale, de culorile si stilul din respectiva incapere. Totul depinde in esenta de stilul fiecarei persoane si de alte aspecte similare. De exemplu lenjeria de pat pentru copii poate fi aleasa in culori cat mai vesele cu imprimeuri care au personaje din desene animate sau motive din natura. Lenjeria de pat pentru adulti se poate alege in culori uni, din materiale satinate cu imprimeuri simple sau cu broderii delicate.

Un alt tip comun de lenjerie de pat foarte cautata sun lenjeriile de pat 3D. Acestea au un efect special care iti dau impresia ca desenul si imprimeul respectiv este real. Daca alegi o lenjerie 3D trebuie sa fii atenti pentru de foarte multe ori poate fi prea incarcata si obositoare.