Dome Negruser este un producator lenjerii romanesti realizate manual, cu mare atentie si cu finisaje deosebite. Pentru a alege cele mai bune lenjerii de pat nu este suficient sa alegi doar materialul si trebuie sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante.

Cum sa cumperi cele mai bune lenjerii romanesti?

In momentul in care incepi sa investesti in amenajara casei tale te vei gandi la un dormitor cat mai confortabil si unul dintre principalele elemente ale unui astfel de dormitor este lenjeria pentru pat. Chiar daca ai impresia ca lenjeria de pat aleasa are nu efect asupra calitatii somnului, acest lucru nu este adevarat si trebuie sa iei in calcul materialul si confortul pe care il poti obtine de la acesta. Chiar daca ai o saltea excelenta, o lenjerie incomoda si de slaba calitate nu are cum sa iti ofere un somn odihnitor.

Din motivul acesta este bine sa alegi o lenjerie buna de pat care sa ti se potriveasca. Culoarea, tesatura si modelul sunt unele criterii importante in functie de care va trebui sa te ghidezi in momentul in care cauti lenjerie perfecta. Sfatul este sa incerci sa alegi setul pentru pat conform cu aspectul general al dormitorului si in cazul acesta exista mai multe modele de lenjerii care ti se potrivesc. Iti oferim mai multe sfaturi pentru a alege corect lenjeria de pat perfecta.

Dimensiunea conteaza. Trebuie sa stii exact care sunt dimensiunile pentru pat si sa iei o decizie in functie de acest aspect. Daca optezi pentru un cearceaf care nu are elastic va trebui sa ai grija ca el sa fie cu minim 30 cm mai mare comparativ cu salteaua de la pat pentru a il putea fixa sub saltea. Acelasi lucru se intampla si in cazul cearceafurilor pentru pilota care trebuie sa fie mai mare comparativ cu patul. Dimensiunea fetelor de perna trebuie sa corespunda cu forma lor, dreptunghiulara sau patrata.

Materialul trebuie sa fie de calitate. De cele mai multe ori nu doar modelul conteaza ci si materialele din care lenjeria este confectionata. Lenjeria de bumbac poate fi facuta din mai multe tipuri de fibre si calitatea difera in functie de acestea. Calitatea bumbacului depinde si de lungimea fibrei de tesatura. Avantajul unei lenjerii de bumbac este dat de pretul accesibil si de durabilitatea materialului.

Culoarea potrivita se alege in functie de preferintele personale. In momentul in care este vorba despre culoare, gusturile si preferintele difera de la o persoana la alta. Culoarea lenjeriei de pat va trebui sa fie potrivita gusturilor tale, dar si mobilierului sau celorlalte acccesorii existente in incapere. De la culori pale si neutre si pana la acele imprimeuri superbe cu flori sau motive geometrice, poti alege lenjeria care te-ar face mai fericit in fiecare zi si care se preteaza la amenajarea dormitorului. Este recomandat sa faci un contrast intre mobila si culoarea lenjeriei si sa tii cont de stilul in care dormitorul este amenajat. Pentru dormitoarele micutilor exista o gama vasta de modele de lenjerie intima de pat pentru copii care ar face camera mai mult mai interesanta, dar care sa favorizeze un somn bun.