Suntem cel mai bun magazin perdele Suceava si va oferim cele mai bune materiale pentru draperii si perdele. Produsele comercializate sunt lucrate manual si le poti personaliza in functie de nevoile specifice ale incaperii in care urmeaza sa fie amplasate dar si tinand cont de aspectul general al incaperii.

Magazin perdele Suceava - sfaturi utile

In continuare explicam cum ar trebui alese dimensiunile pentru perdele astfel incat sa fie creat cel mai interesant aspect interior.

Pentru a cumpara cele mai bune perdele este important sa se stabileasca de la bun inceput dimensiunea pe care acestea trebuie sa le aiba. In primul rand trebuie sa decizi cat de lungi trebuie sa fie perdelele tinand cont de preferinte si de camerele in care acestea vor sta. ai nevoie de o perdea scurta, pana la pervaz, de una de dimensiuni medii sau de o perdea pana la podea?

Dupa ce ai stabilit lungimea trebuie sa pozitionezi sistemul de prindere, daca acesta nu este deja pus. Pentru un aspect elegant sistemul de prindere trebuie montat cu 15 cm deasupra geamului sau mai mult in cazul camerelor inalte. Cu cat galeria este amplasata mai aprape de tavan cu atat mai mare va parea camera.

- Perdeaua pana la pervaz – perdelele se termina cu 1.25 sau 1.5 cm deasupra glafului sau a pervazului iar masuratoarea va incepe de la sistemul de prindere si se termina deasupra pervazului.

- Perdeaua peste pervazul – perdelele medii se termina peste glaf si trebuie sa fie cu aproximativ 15 cm peste acesta. Desigur, aici intra in scena si preferintele personale dar si pozitionarea caloriferului. In cazul in care exista calorifer, perdeaua si draperia vor fi amplasate cu 3-5 cm deasupra lor.

- Perdeaua si draperia pana la podea – lungimea porneste de la sistemul de prindere si se termina cu 1-2 cm deasupra podelei. In cazul in care se vrea ca perdeaua si draperia sa stea pe podea atunci se mai adauga 15 sau 20 de cm la lungimea standard.

Latimea perdelei si draperiei se va masura in functie de sistemul de prindere existent sau in functie de cel care urmeaza sa fie montat, dar si de aspectul si designul perdelei. In momentul in care se fac masuratorile trebuie sa folosesti o ruleta metalica suficient de rigida care sa nu se indoaie foarte usor.

Pentru un aspect placut, dar si pentru a putea controla foarte usor gradul de luminozitate existent in camera sistemul de prindere trebuie sa fie cu pana la 30 de cm mai lung in fiecare parte a geamului. Lungimea si pozitionarea sistemului de prindere depinde de pozitionarea geamurilor pe perete si de distantele laterale sau de designul camerei.

Perdelele si draperiile cu model nu trebuie sa fie foarte bogate si nici sa aba foarte multe falduri pentru ca se pierd detaliile. Latimea perdelei si draperiei se calculeaza astfel: lungimea sistemului de prindere inmultit cu doi. In cazul in care ai nevoie de doua perdele pentru un acces mai usor la fereastra, latimea se imparte la doi si vei obtine latimea unei bucati de perdea egala cu lungimea sistemului de prindere.