Dome Negruser este unul dintre cele mai mari magazine de perdele si draperii Suceava realizate manual. Putem realiza perdele si draperii in modelele si nuantele dorite, la dimensiunile cerute si din materialele preferate.

Perdele si draperii Suceava - sfaturi utile pentru alegerea perdelelor si draperiilor

Atunci cand incepi sa vezi perdelele si draperiile ca pe obiecte decorative care sa modifice atmosfera generala a camerei este cazul sa tii cont de mai multe aspecte pentru alegerea perdelelor si draperiilor care sa te ajute sa obtii interiorul dorit in cel mai simplu mod.

Dupa ce ai gasit materialul potrivit trebuie sa tii cont si de alte aspecte cum ar fi dimensiunile si modul de prindere. Cand selectezi un material pentru perdea si draperie trebuie sa te gandesti si la functionalitate, nu doar la stil. Lucrul acesta diminueaza rapid optinile in materie de stil, sau cel putin asa pare pentru ca in realitate exista numeroase optiuni.

Indiferent daca doriti sa filtrati lumina, sa creati o mica confidentialitate sau sa adaugati culori, tineti cont de aceste patru componente atunci cand alegeti perdele sau draperii.

Iluminare si intimitate

In functie de spatiul disponibil va recomandam sa luati in calcul si cantitatea de lumina dorita astfel incat perdeaua sau draperia sa filtreze corect lumina. Daca alegeti perdele pentru o zona de uz comun, cum ar fi camera de zi sau terasa, puteti opta pentru perdele neutre care sa permita patrunderea unei cantitati optime de lumina pentru toata lumea. Luati in considerare tesaturile mai dure pentru camerele in care aveti nevoie de mai multa intimitate si mai putina lumina naturala cum sunt dormitoarele sau camerele in care va uitati mult la televizor.

Perdelele montate corect imbunatatesc aspectul si fac camera sa para mai mare, sau mai mica in functie de necesitatile specifice ale spatiului. Masurati inaltimea de la galerie la podea pentru a vedea cat de lungi trebuie sa fie perdelele. Tineti conti si de inelele care se prind pe galerie si de spatiul dorit intre perdea si podea.

Cand este masurata latimea ferestrei luati in calcul si cat de mult trebuie sa acopere perdeaua. Pentru un aspect drapat perdelele trebuie sa fie de trei ori mai late decat fereastra. Pentru un aspect adaptat, un standard bun sunt perdelele cu 2 centimetri mai late decat fereastra.

Se recomanda o lungime optima a perdelei aleasa in functie de mai multe repere:

- Perdeaua poate atinge pervazul sau se poate termina la nivelul acestuia – este vorba despre perdele scurte unde tivul trebuie doar sa atinga pervazul ferestrei.

- Perdelele pot atinge podeaua – sunt perdele lungi care se termina exact la nivelul podelei sau cu cativa centimetri mai sus.

- Perdelele care sunt mai lungi decat inaltimea camerei – acestea sunt folosite in general in camerele inalte si fac falduri pe podea.