Dome Negruser este un producator draperii Suceava si iti pune la dispozitie cele mai bune solutii atat din punct de vedere decorativ cat si functional.

Producator draperii Suceava  - sfaturi utile pentru alegerea lenjeriilor

Draperiile si perdelele au un important rol decorativ in amenajarea locuintelor si pot sa schimbe in mod radical atmosfera din camera. Din motivul acesta sunt disponibile pe piata o mare varietate de culori si forme dar si materiale textile pentru draperii si perdele ceea ce face ca alegerea sa fie mult mai dificila.

Trecand peste preocuparea legata de designul incaperii va trebui sa iei in calcul si aspectul practic al draperiilor si perdelelor. Materialul si culoara trebuie sa lase lumina naturala sa ajunga in camera. Cu cat draperiile sunt mai fluide si mai transparente camera va deveni mai calda. Pentru draperii sunt preferate materialele opace pentru a oferi intimitate si intuneric.

Pentru ca incaperea sa para mult mai inalta trebuie sa fie folosite perdelele lungi si pentru a o face sa para mai spatioasa se vor folosi perdelele scurte. Lungimea perdelelor trebuie sa tina cont de tipul de incapere si de diferite obstacole cum sunt caloriferele, mobila de sub fereastra si restul utilitatilor. In dormitor poate fi creata o atmosfera mai intima si mai relaxanta cu ajutorul perdelelor din voal transparente si fluide pe care sa le completam cu draperii mai lungi cu un model de design care sa se poata integra in designul camerei.

Camera copiilor ar trebui sa fie cea mai vesela din casa si prin urmare perdelele si draperiile vor trebui sa inspire si sa reflecte pasiunea copiilor. Modelele sunt diverse si pot incepe de la personajele din desene animate si pana la motivele florale sau lumile de basm. La fel ca si in dormitoare draperiile au un rol foarte important pentru asigurarea intimitatii in timpul serii si acestea trebuie sa fie foarte opace insa pentru a nu incarca atmosfera se poate opta si pentru tesaturi usoare si cat mai naturale.

Pentru bucatarie este de preferat sa se aleaga o perdea scurta de tipul vitraj. Aceasta permite decorarea partii superioare a ferestrei sau a partii inferioare. In bucatarie nu ai nevoie de raperii pentru ca ferestrele sunt in general mai mici.

In sufragerie petrecem cea mai mare parte din zi si tot acolo primim si invitatii asa ca perdelele trebuie sa confere un plus de eleganta in camere. Pot fi confectionate din satin sau din organza, cu modele discrete si in culori pastel.