Dome Negruser este un producator haine traditionale si in magazin poti gasi mai multe exemple si modele de ii sau brauri absolut superbe. In continuare oferim o explicatie pentru cei care inca se mai intreaba de ce ar trebui sa poarte ii si haine traditionale.

Producator haine - tot ce trebuie sa stiti despre motivele traditionale

Motivele traditionale romanesti sunt o parte din cultura noastra si reprezinta o sursa de inspiratie importanta pentru designerii autohtoni dar si pentru cei internationali. Acestia le reinterpreteaza si le trasnforma pentru a le integra cat mai bine in contemporan. Pe masura ce stilul traditional isi face loc in vestimentatia actuala este necesar sa fie gasit un echilibru intre cele doua pentru a se obtine o imagine unitara. Poti alege sa porti haine traditionale in variantele moderne dar care sa fie inspirate din folclor. O astfel de alegere spune multe despre personalitatea ta si despre tine.

Piesele traditionale se vor transforma foarte usor in elementele centrale ale unor tinute. Cel mai bun mod prin care poti valorifica elementele folclorice si implicit sa le prezinti tuturor este sa optezi pentru o piesa cu motive traditionale si sa o trasnformi intr-un punct central al tinutei care sa atraga atentia mai repede. Cu totii stim ca in cele mai des intalnite cazuri mai putin inseamna de fapt mai mult si simplitatea este cea care da valoare tinutei.

De asemenea, bunul gust si simplitatea se pot reflecta cu ajutorul imprimeurilor de tip etnic. Reprezentarile grafice de pe costumele populare sunt discrete dar irezistibile. Cromatica aleasa impletita cu grafica reprezinta exemple reale de rafinament s de maiestrie. Broderiile populare reprezinta o parte importanta a tezaurului artistic romanesc si cheia succesului este imaginatia si creativitatea fantezista a persoanei care face respectivele modele.

Sursele de inspiratie vin din mediu, din natura, fauna si flora. Toate acestea creeaza elemente grafice care ulterior sunt combinate in forme unice si capata o stralucire deosebita.

Alternativele contemporane de valorificare a traditiilor si a mostenirii culturale sunt redate de preluarea simbolurilor stramosesti de pe ie si din arhitectura straveche precum si introducerea acestora in componentele unei garderobe moderne.

Alaturi de aspectul original adus de aceste elemente ele reusesc chiar sa ridice hainele la nivel de simbol datorita semnificatiilor elementelor care intra in compozitia sa.

Naturaletea reprezinta secretul tinutelor bune. Atunci cand piesele alese sunt armonizate ele pot sa creeze impreuna o poveste. Articolele vestimentare de inspiratie traditionala si motivele lor specifice pot sa fie aduse in tinute intr-o maniera fireasca si vor deveni o parte importanta din lookul de zi cu zi.