Dome Negruser este un producator lenjerii Suceava care iti ofera cel ma mare nivel de flexibilitate. Poti contacta echipa si poti comunica nevoile specifice in legatura cu dimensiunile, materialul sau forma si unul dintre expertii nostri te vor ajuta sa obtii cea mai buna lenjerie de pat.

Producator lenjerii Suceava - sfaturi utile

De foarte multe ori tipul de tesatura si procedeul de fabricare al tesaturii din bumbac nu este un factor care cantareste mult in decizia luata in ceea ce priveste lenjeria de pat din simplul motiv ca asemenea detalii nu sunt mentionate in descrierea produselor sau pe ambalajul lor. Uneori se mentioneaza informatii nu foarte detaliate cum ar fi 100% bumbac sau bumbac satinat.

De aceea, atunci cand vreti sa alegeti cele mai bune lenjerii de pat din bumbac va recomandam sa cunoasteti bine diversele tipuri de tesaturi din bumbac. Ghidul de mai jos iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru trei dintre aceste tipuri de bumbac care sunt si cel mai des intalnite si folosite pentru fabricarea lenjeriilor de pat. Bumbacul satinat, bumbacul percale si bumbacul pieptanat sunt aceste trei tipuri de bumbac foarte folosite.

Bumbacul satinat reprezinta o tesatura deasa caracterizata prin suprafata lucioasa generata de stralucirea pe care materialul o are in lumina. Termenul face referire la finisajul pe care tesatura il are si nu la tipul de fibre, densitate si continut. Bumbacul satinat este un material fin la atingere si cu un aspect lucios fiind preferatul persoanelor care vor calitate si confort.

Bumbacul ranforce produce lenjerii rezistente. Densitatea materialelor este de 145 TC. In cazul lenjeriilor de pat firul va fi nepieptanat adica este vorba despre bumbac tras comparativ cu lenjeriile din satin. Daca nu iti place ca lenjeria de pat sa alunece in momentul in care dormi, iti recomandam sa alegi bumbac ranforce pentru ca are o calitate net superioara si tesatura sa este mata si foarte putin aspra.

Bumbacul jacquard – tesatura este cel mai complicat tip datorita modului de realizare. Itele sunt alese in functie de model. Pentru tipul acesta de tesatura, complexitate pe care o are modelul se alege prin contextura si nu prin vopsire, printare sau embrodare. Comparativ cu alte tipuri de tesaturi cum sunt cele normale sau cele din denim, in cazul tipului acestuia de tesatura vom intalni un tipar repetitiv. Tipul acesta de tesatura da de obicei o rezistenta mai buna pentru material.

Bumbacul percale este o tesatura speciala, confortabila si moale dar si foarte usor de curatat, care permite aerului sa circule bine. Este obtinuta prin teserea firelor unui peste celelalt si peste fiecare fir vertical se va aplica unul orizontal. Acest mod de tesere a bumbacului va rezulta intr-un material rezistent si durabil care are o densitate de cel putin 200.

Bumbacul pieptanat reprezinta un material prelucrat mecanic pentru a elimina si reduce fibrele scurte din bumbac si impuritatile in scopul de a omogeniza lungimea fibrelor si pentru a obtine fire subtiri si fine. Recomandarea noastra este sa alegi lenjerii de pat din bumbac pieptanat deoarece produsul finit are o consistenta imbunatatita.