Daca vrei sa ai cele mai bune lenjerii de pat atunci ar trebui sa apelezi la un producator prosoape personalizate care sa se ocupe de acest lucru si sa iti ofere cele mai bune lenjerii.

Producator prosoape personalizate - sfaturi utile

Lenjeria de pat reprezinta un element functional si decorativ foarte subestimat cand vine vorba de amenajarile interioare. Chiar daca pare ca nu trebuie sa te agiti foarte tare pentru a gasi lenjeria potrivita tine cont si de faptul ca o lenjerie de pat de cea mai buna calitate iti va imbunatati somnul si pentru ca dispozitia ta generala sa nu aiba de suferit sau sa nu isi scada productivitatea ai nevoie de ce mai buna lenjerie pentru pat.

Lenjeriile bune iti imbunatatesc somnul si iti dau un confort termic potrivit pentru anotimpul in care esti. In plus alegand cele mai frumoase lenjerii de pat cu modele placute si care sa se potriveasca cu toata casa, vei obtine un decor de care vei fi mandru.

Dimensiunile cele mai comune sunt cele pentru pat single de 140 x 20 cm sau de 160 x 200 cm sau cele pentru pat dublu de 200 x 200 sau 220 x 200 cm. Pentru a gasi cea mai buna lenjerie pentru pat masoara patul si alege cearceafurile care ofera in jur de 30 de cm in plus pe toate laturile. Spre exemplu, atunci cand ai un pat de 180 cm latime cearceaful trebuie sa aiba cel putin 210 cm latime pentru a acoperi corect patul si pentru a se fixa bine. Acelasi principiu se aplica si pentru cearceafurile de pilota sau pentru perne doar ca in acest caz se adauga doar 5 sau 10 cm in plus fata de dimensiunile masurate.

Materialul este un subiect controversat de cele mai multe ori insa majoritatea specialistilor sunt de acord ca cea mai buna alegere este bumbacul 100%. Acesta este anti alergic si foarte usor de curatat, placut la atingere si rezistent in timp. Cu toate acestea conteaza si tipul de bumbac si tesatura acestuia lucru care va reflecta in general densitatea pe care materialul o are. Cu cat un material este mai dens cu atat lenjeria va rezista mai bine in timp.

Bumbacul egiptean sau bumbacul satinat sunt variante luxoase care au un finisaj lucios si o suprafata neteda insa ambele materiale sunt mai sensibile la uzura sau la spalat. Persoanele care au animale de companie care se urca in pat trebuie sa evita satinul sau matasea pentru ca aceste materiale se rup foarte repede. Sunt si lenjerii de pat confectionate din poliester care raman viu colorate foarte mult timp, se usuca repede si se spala bine. in ultima vreme o solutie pentru lenjerii este bambusul, acesta fiind o resursa ecologica cu numeroase calitati printre care stabilitatea termica si capacitatea buna de ventilatie.